Trainingsacteur

Trainingsacteur

Gerrie van Giezen is een ervarene trainingsacteur die door goed aan te sluiten bij haar deelnemers het beste uit de cursisten weet te halen. Zij is in staat om een prettige en ontspannen sfeer neer te zetten die de cursisten uitnodigt om het beste uit zich zelf te halen. Humor en een scherpe geest zijn haar vaardigheden.

Opdrachtgevers:

 • Buurtbemiddeling Nederland
 • Match-it Trainingen
 • Gemeente Arnhem
 • Gemeente Leiden
 • Psychiatrische kliniek Leiden

Werkvelden:

 • Communicatie trainingen
 • Omgaan met agressie en geweld trainingen
 • Mediation trainingen
 • Buurtbemiddelings trainingen
 • Groepstherapieën
 • Psychiatrie/trauma verwerking

Een trainingsacteur helpt jouw deelnemers bij het effectief leren door ervaren

 Een trainingsacteur …

LEREN DOOR ERVAREN!

Middels een rollenspel biedt de acteur de deelnemer een nieuwe ervaring die vergelijkbaar is met de werkelijkheid. De acteur is als geen ander in staat om de gedragskenmerken van de deelnemer te tonen. De acteur confronteert en zorgt voor feedback tijdens en na het spel. Op deze manier kan bijgedragen worden aan de professionele ontwikkeling van cursisten. De acteur beloont gewenst gedrag van de deelnemer direct en kan ter plekke inspelen op leerwensen en leerdoelen. Op die manier ondervindt de deelnemer meteen wat het effectis van zijn handelen:Leren door ervaren.

In de nabespreking weet de acteur te verwoorden welk gedrag hij bij de deelnemer signaleerde en welke reacties dat bij hem opriep. De trainer kan op basis van deze pratijkoefeningen teruggrijpen naar de theorie van de traning en de leerervaringen van de deelnemer. De acteur maakt gebruik van diverse werkvormen. Regie van de training is in altijd handen van de trainer, zodat de deelnemers zich optimaal kunnen ontwikkelen in een veilige context.

De volgende voordelen levert het werken met acteur voor u op:

 • Het geeft deelnemers de gelegenheid te leren handelen in bepaalde-moelijke- situaties die zij tegenkomen in hun werk of privé.
 • Een veilige situatie waar met eigen gedrag geëxperimenteerd kan worden.
 • De acteur geeft feedback die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.
 • Met het inzetten van traingsacteurs,is minder tijd nodig hetzelfde resultaat te boeken. Door deze manier van werken wordt de stof effecteiver opgenomen door de cursisiten.

Als jij je deelnemers effectief wilt laten leren door te ervaren, kun je daarom het best gebruikmaken van een trainingsacteur. Een professionele trainingsacteur is in staat een scala aan gedragingen en reacties te spelen en kan perfect improviseren. Door het spel en de feedback maakt de trainingsacteur haarscherp het effect van het gedrag van de deelnemer duidelijk. De trainingsacteur weet bovendien de grenzen van de deelnemer zó op te rekken dat de leerervaring ook een succeservaring wordt.

Wat levert het werken met een trainingsacteur je op?

Het leerrendement van je training gaat omhoog. Naast theoretische kennis, geef je deelnemers nu ook de mogelijkheid te leren door ervaring. Deelnemers kunnen wat ze geleerd hebben, direct met de acteur oefenen en toepassen. Ze krijgen bovendien gerichte en concrete feedback op hun gedrag.

Enthousiaste deelnemers! Je deelnemers vinden het prettig om nieuw gedrag eerst uit te proberen en te ervaren hoe dat ‘voelt’. Ook al zijn ze in het begin vaak wat huiverig voor het werken met de acteur. Daarbij is je training ook gevarieerder en dynamischer, omdat je theorie afwisselt met praktijk.

Jij hebt als trainer je handen vrij voor de groep. Je vervult nu immers geen dubbelrol. Daardoor kun je zowel het individuele proces van de deelnemers als het groepsproces volgen. Je kunt nog meer aandacht aan de deelnemers geven. En je ziet je eigen lesstof weerspiegeld in de praktijk van de training.

Tevreden opdrachtgevers die graag weer bij je terugkomen. Werken met een acteur geeft bovendien professionele waarde aan je training. Door de hoge evaluaties voor je training krijg jij meer vervolgopdrachten.

ziens-wijze

Praktijk voor coaching, persoonlijke begeleiding en groepstrainingen.