ACT mindfulness

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een bewezen succescolle therapievorm voor iedereen die graag meer uit het leven zou willen halen. Ik geef individuele ACT maar ook in groepen.

Wat houdt ACT in?

ACT is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij het aanvaarden en omarmen van klachten (acceptatie) centraal staat. Er wordt nagedacht over hoe je een waardevol leven kan leiden. Er wordt daarbij geoefend met het accepteren van klachten in plaats van er constant tegen te vechten.

Hierdoor ontstaat er ruimte om te focussen op dingen die wel belangrijk zijn (commitment).  Je werkt systematisch aan psychologische flexibiliteit. Het doel is om je mentaal veerkrachtiger te maken. 

ACT is een geschikte behandeling die gericht is op het aanvaarden van (onverklaarde) klachten. ACT is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij; depressie, angst, dwang, chronische pijn, levensvragen, algemeen welzijn en verhoging. Er hoeft dan ook geen sprake te zijn van een stoornis om met het ACT-programma aan de slag te gaan.

De 6 kernwaarden van het ACT-model

ACT bestaat in de praktijk uit de volgende 6 kernprocessen:

Mijn aanpak is persoonsgericht, waarbij de focus ligt op het behalen van resultaten. Hoe we dat gaan doen, hangt af van wat jij wilt bereiken. Je wordt dus niet in een standaardprotocol gezet. Veel liever onderzoek ik samen met jou wat jou drijft in het leven en wat je weghoudt van je doelen en dromen.

 

ziens-wijze

Praktijk voor coaching, persoonlijke begeleiding en groepstrainingen.