ACT mindfulness

Welkom! Op deze site vind je informatie over mij en wat ik doe. Op basis van mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze geef ik in groepen en in individuele gesprekken voor iedereen die graag meer uit het leven zou willen halen.

Mijn aanpak is persoonsgericht, waarbij de focus ligt op het behalen van resultaten. Hoe we dat gaan doen, hangt af van wat jij wilt bereiken. Je wordt dus niet in een standaard protocol gezet. Veel liever willen ik samen met jou onderzoeken wat jou drijft in het leven en wat je weghoudt van je doelen en dromen. 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT therapie) is een geschikte behandeling die gericht is op het aanvaarden van (onverklaarde) klachten. ACT therapie is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij; depressie, angst, dwang, chronische pijn, levensvragen, algemeen welzijn en verhoging. Er hoeft dan ook geen sprake te zijn van een stoornis om met het ACT-programma aan de slag te gaan.  

 Wat houdt ACT therapie in?

ACT therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij het aanvaarden en omarmen van klachten (acceptatie) centraal staat. Er wordt nagedacht over hoe je een waardevol leven kan leiden. Er wordt daarbij geoefend met het accepteren van klachten in plaats van er constant tegen te vechten.

Hierdoor ontstaat er ruimte om te focussen op dingen die wel belangrijk zijn (commitment).  Je werkt systematisch aan psychologische flexibiliteit. Het doel is om je mentaal veerkrachtiger te maken. 

De 6 kernwaarden van het ACT-model

ACT therapie bestaat in de praktijk uit de volgende 6 kernprocessen:

 

ziens-wijze

Praktijk voor coaching, persoonlijke begeleiding en groepstrainingen.