Rouw- en Verliesbegeleiding

Hulp bij verlies en rouw

Het leven zit vol met momenten van afscheid nemen. Soms moeten we vaarwel zeggen tegen personen die ons dierbaar zijn, andere keren nemen we afscheid van iets dat eens zo belangrijk voor ons was. Het kan ook ontstaan door ziekte of een beperking waardoor we moeten loslaten wat we voorheen als vanzelfsprekend beschouwden. Misschien ervaren we rouw na het verlies van werk, zoals bij ontslag of pensionering. Het kan zelfs optreden wanneer we gedwongen worden bepaalde verlangens op te geven, zoals de wens om kinderen te krijgen of een levenspartner te vinden. In al deze situaties kan rouwbegeleiding een onschatbare steun zijn.

In alle bovengenoemde gevallen kan verdriet overweldigend zijn, en het oppakken van het leven na zo'n verlies kan een immense uitdaging vormen.

Wat is Rouwbegeleiding?

In mijn rouwbegeleiding bied ik een veilige haven, een ruimte waarin je mag voelen en uiten wat er in je leeft. Het is een proces van begeleiding en ondersteuning, om je te helpen bij het omgaan met het verlies dat je hebt ervaren. Hier zijn een aantal manieren waarop rouwbegeleiding van waarde kan zijn:

  • Veilige en ondersteunende Ruimte: ik bied je een plek waar je je verdriet kunt delen en verwerken.
  • Omgaan met emoties: ik help je om de complexe en intense emoties die gepaard gaan met verlies, beter te begrijpen en te uiten.
  • Gezonde manieren om verder te gaan: we werken samen aan het vinden van manieren om je leven voort te zetten, terwijl je het verlies erkent en eert.
  • Ondersteuning in uitdagende tijden: ik sta naast je tijdens de moeilijke momenten tijdens je rouw om je te helpen de last te dragen en het pad vooruit te verlichten.
  • Persoonlijke groei en zelfinzicht: door rouwbegeleiding kun je inzichten verkrijgen, jezelf beter leren kennen en groeien, zelfs te midden van verdriet.

In mijn begeleiding richt ik me op de mens als geheel. We staan stil bij overgangen in het leven, van gezondheid tot ziekte, van leven tot dood, van werk tot pensioen. We bieden een hand om vast te houden op jouw pad van rouw en herstel.

We staan samen stil bij verlies en rouw

Of je nu worstelt met het verlies van een dierbare, je gezondheid, een baan, of de vervulling van een diepe wens, je staat er niet alleen voor. Rouwbegeleiding kan je helpen om deze pijnlijke, maar vaak transformerende reis te maken. Samen kunnen we stilstaan bij jouw verlies, om het vervolgens de ruimte te geven en weer licht te laten schijnen in jouw leven.

 

ziens-wijze

Praktijk voor coaching, persoonlijke begeleiding en groepstrainingen.